DKV-junioren kampioen

Velsen-Zuid – Afgelopen week hadden de DKV-A1-junioren twee kansen om kampioen te worden. Donderdag en zaterdag moesten de laatste twee wedstrijden van het veldseizoen worden gespeeld en DKV maakte serieus jacht op het kampioenschap. Donderdag werd het gewenste resultaat al behaald. De wedstrijd begon met een gigantische hoosbui, wat het balcontact lastig maakte. Er werd de eerste helft daarom weinig gescoord. Na 20 minuten stond het nog steeds 1-1. Maar vlak voor rust kreeg DKV meer vat op het spel en scoorde nog net 2 punten, waardoor de kletsnatte spelers toch met vertrouwen de warme thee konden nuttigen. Na de rust liep DKV wat uit, maar KZ gaf zich niet zomaar gewonnen. De KZ-junioren probeerden DKV onder druk te zetten, maar DKV onttrok zich daaraan. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Hiermee was het kampioenschap een feit. Afgelopen zaterdag rondde DKV-A1 de competitie netjes af door ook in Vinkeveen van De Vinken te winnen. De junioren speelden voor de laatste keer in deze samenstelling. Volgend jaar gaan ze naar de senioren, waarmee de teamsamenstelling naar verwachting zal veranderen. (foto: aangeleverd)