De wind gaat weer liggen….

Velsen – Ciara, de zwaarste storm die sinds twee jaar over ons land raasde, heeft ook in de gemeente Velsen voor heel wat problemen gezorgd. In Velserbroek kwamen bij tientallen huizen delen van de dakbedekking naar beneden. Grote brokken isolerend materiaal daalden neer op het trottoir en de daarnaast gelegen parkeerstrook aan de Sluistocht.

Ook op andere locaties in de gemeente Velsen leidde de storm tot problemen en werden schades gemeld. Een deel van de gevel van voormalig pakhuis Goudvries aan de Middenhavenstraat begaf het zondagmiddag.

Het cruiseschip Ventura, dat zondag aan de Felison Cruise Terminal zou aanleggen, bleef uit voorzorg in de haven van Zeebrugge liggen en schrapte IJmuiden als aanlegplaats voor deze tocht. Ook passagiers van de cruiseferry naar Newcastle strandden zondag in IJmuiden, de geplande afvaart van het schip Princess Seaways werd uit de dienstregeling gehaald. Dat kwam op een ongunstig moment, want King Seaways, het andere schip van DFDS op de lijn IJmuiden – Newcastle, voer zaterdag en maandag ook niet uit, vanwege gepland onderhoud aan het schip.

Dat de zee zeer onstuimig was mag duidelijk zijn. Fotograaf Erik Baalbergen maakte een aantal prachtige beelden op het strand van IJmuiden.

(Tekst: Bos Media Services, foto’s: Ton van Steijn en Erik Baalbergen)