DCIJ-nieuws: Leerzame ervaring voor pupillenteam

Velsen – Het worden drukke maanden voor de jeugd van Damclub IJmuiden (DCIJ). Komende week start namelijk een nieuwe competitie voor jeugdviertallen, waarin DCIJ andere teams treft met jeugdspelers die nog niet bij de volwassenen meespelen. Aangezien het voor hen lastig is om een partij van vier uur te spelen, is er gekozen voor vier partijen van twintig minuten, waarbij de deelnemers alle spelers van de tegenstander treffen. 

Eerst stond echter nog het NK voor pupillenteams op het programma in het Zuid-Hollandse Nieuwerbrug aan de Rijn. Helaas moest DCIJ een speler missen, maar dat weerhield Jens Mischke, Martijn Schoenmaker en Storm van den Berg (v.l.n.r. op de foto) er niet van om voor elk punt te knokken. Zij troffen de crème de la  crème van het Nederlandse jeugddammen, waardoor ze af en toe zelf tegen spelers met EK- en WK-ervaring mochten spelen. Mischke en Schoenmaker hadden vorig jaar al ervaring opgedaan bij de welpen (waarbij het team van DCIJ vijfde werd); voor Van den Berg was het zijn eerste optreden op een nationaal podium. Uiteindelijk wist iedereen punten te sprokkelen. Tegen hekkensluiter Heijmans Excelsior uit Den Bosch wist iedereen zelfs te winnen. Al met al was het een goede leerschool voor de IJmuidenaren, die nog twee jaar (Schoenmakers zelfs drie jaar) in deze klasse uit mogen komen. 

De avond daarvoor was er nog een felle strijd om de koppositie bij de Paspoortcompetitie. Jens Mischke behield zijn honderd procent score en nam de koppositie over van Storm van den Berg. Sake Pippel volgt op korte afstand en Van den Berg zakte terug naar de derde plaats. Bij de topscorers van het schooldamtoernooi werd Diego van der Vijver ingehaald door Huub Janse. Ook Jelle Kok, Nout Benschop, Alex Kistemaker en Sem Muller hebben zicht op het podium. (foto: aangeleverd)