DCIJ-nieuws: Familie Pippel domineert ouder-kindtoernooi

Velsen – Nadat een week eerder het seizoen van de senioren werd afgesloten, was het ditmaal de laatste week voor de jeugdleden van Damclub IJmuiden (DCIJ). Zoals gebruikelijk mochten zij het tijdens het ouder-kindtoernooi opnemen tegen hun familieleden. Elk jaar lijkt het niveau te stijgen, waardoor het moeilijk te voorspellen was wie er bovenaan zouden eindigen. 

In de eerste ronde mochten de jeugdleden het tegen hun eigen familie opnemen. Jeugdleden Martijn Schoenmaker, Joy van IJzendoorn, Zion Nibte en Tamar Out kwamen daarbij als winnaars uit de strijd. Daarna speelden de tweeëntwintig deelnemers steeds tegen iemand met hetzelfde aantal punten. Na vier rondes bleek de familie Pippel er met de hoofdprijzen vandoor te gaan. Peter Pippel, vader van jeugdlid Sake en zoon van Kees Pippel, was het dammen na jarenlange afwezigheid nog niet verleerd en won al zijn partijen. Peters vrouw Silvia hoefde slechts één remise toe te staan en werd daarmee tweede. Het brons ging naar Martijn Schoenmaker, die daarmee het beste jeugdlid was. Hij moest alleen tegen Peter Pippel de handdoek werpen. Ook jeugdspelers Tamar Out en Sake Pippel wisten drie keer te winnen, maar zij hadden iets zwakkere tegenstanders gehad. 

Een dag later deden vier IJmuidenaren in Utrecht mee aan het NK sneldammen met een speeltempo van vijf minuten per partij plus vijf seconden per zet. Jacqueline Schouten wist de beste prestatie neer te zetten door vijfde te worden bij de vrouwen. Martijn Schoenmaker was dichtbij een finaleplaats bij de welpen, maar verloor in de laatste ronde van de halve finale. In totaal eindigde hij op de zestiende plaats. Jan-Maarten Koorn en Martin van Dijk hadden niet hun beste dag en moesten genoegen nemen met met de negentiende plaats in de categorie B en de tweeëntwintigste plaats in de categorie A.  (foto: aangeleverd)