D66 Valentijnstaart voor Milka de Waart

IJmuiden – Milka de Waart heeft de Valentijnstaart van D66 Velsen ontvangen. Ze zet zich al een aantal jaren in voor de Maarten van der Weijden Foundation, oftewel voor het kankeronderzoek van het KWF. Voor de derde keer sprokkelt de IJmuidense dit jaar sponsorgeld bij elkaar om met Maarten mee te kunnen zwemmen. Dit doet ze door in haar directe omgeving mensen te vragen om te doneren, maar een veel beter middel is de verkoop van tweedehands boeken die door mensen uit de omgeving aan Milka beschikbaar gesteld worden.

Milka heeft al een aantal keren op de weekmarkt in IJmuiden gestaan, verkoopt boeken via Facebook, maar ook de voortuin van haar huis, waar de boeken te koop staan, wordt druk bezocht. De sponsoractie is voor Milka tweeledig. Aan de ene kant zamelt ze geld in om tijdens de elfstedenzwemtocht een deel mee te zwemmen met Maarten en in de tweede plaats doneert ze geld direct voor onderzoek van het KWF kankerbestrijding. De eerste keer (2018) ging deze zwemactie voor Milka en vele andere meezwemmers niet door omdat de waterkwaliteit niet goed was, echter vorig jaar mocht Milka deze ervaring meemaken en zwom ook zij twee kilometer mee.

Ook dit jaar heeft Milka weer plannen om mee te zwemmen en daarmee geld op te halen voor het KWF. Ze zwemt twee keer mee, in Barthlehiem en Stavoren. Milka vindt het hartverwarmend om te zien wat er door die ene man losgemaakt is en aan saamhorigheid is ontstaan. Ook in IJmuiden! Iedereen die Milka wil steunen kan dit doen via www.11stedenzwemtocht.nl of via Facebook (zoek naar Milka de Waart). D66 Velsen roemt Milka de Waart voor haar doorzettingsvermogen en grandioze inzet. Ze kreeg daarom op 14 februari de Valentijnstaart uitgereikt. (Foto: Aangeleverd)