Creators FC steelt de show bij finale jubilerend schoolvoetbaltoernooi

IJmuiden – Vrijdag was de finaledag van het grote schoolvoetbaltoernooi. Een toernooi waaraan sinds 11 maart in totaal bijna honderd teams aan deelnamen. De beste teams mochten in het 711 Stadion van Telstar de finalewedstrijden spelen. De basisscholen Het Kompas, De Beekvliet en de Franciscusschool bleken over de sterkste voetbalteams te beschikken.

Door Raimond Bos

Het werd voor de talrijk aanwezige basisschoolleerlingen een gedenkwaardige dag. Niet alleen zagen de toeschouwertjes hun eigen leeftijdsgenootjes in actie komen op het grote voetbalveld van Telstar, ook konden ze getuige zijn van een bijzondere benefietwedstrijd: de leraren tegen Creators FC, een elftal dat bestaat uit bekende YouTubers en influencers. Het populaire elftal heeft vele duizenden volgers op sociale media en coach Roy van Rossum is in zijn eentje al goed voor zo’n 99.000 volgers op TikTok. Zodra hij zijn gezicht vrijdagavond in de Velsense voetbalarena liet zien, volgde een oorverdovend lawaai. Honderden kinderen probeerden zijn aandacht te trekken, in de hoop met hem op de foto te kunnen gaan. Wie geluk had, kreeg inderdaad die kans.

De beker voor de meisjes van de Franciscusschool. Foto: Bos Media Services
Veel kinderen wilden met coach Roy van Rossum op de foto. Foto: Bos Media Services

Iedereen aan het sporten

De opbrengst van de benefietwedstrijd, onder meer opgebracht door giften van sponsors, verkoop van loten en inzamelingsacties op de deelnemende scholen, is bestemd voor het laten sporten van kinderen uit gezinnen die het in financieel opzicht niet zo breed hebben. In samenwerking met Stichting Buurtgezinnen en het initiatief Voedsel Op De Plank worden hiervoor kinderen geselecteerd die in aanmerking komen voor een cadeaubon. Hiermee kunnen ze een abonnement bij een sportvereniging bekostigen. Het publiek kreeg een aantrekkelijke voetbalwedstrijd voorgeschoteld, waarbij lange tijd spannend bleef welk team zou gaan winnen. Uiteindelijk was het Creators FC dat nipt zegevierde met een einduitslag van 8-7.

De benefietwedstrijd van de leraren tegen Creators FC. Foto: Bos Media Services

Afscheid van vrijwilligers

Voordat de benefietwedstrijd van start ging, zette sportwethouder Bram Diepstraten twee vertrekkende vrijwilligers in het zonnetje. Hennie van Ombergen en Piet Bigler maakten beiden jarenlang deel uit van de voetbalcommissie, maar besloten allebei om dit jaar hun taken neer te leggen. Bigler was eerst alleen scheidsrechter bij het schoolvoetbaltoernooi, maar zo’n negen jaar geleden trad hij toe tot het organiserende comité. ,,Ik heb dat met heel veel plezier gedaan. Als je die kinderen bezig ziet, dat is gewoon prachtig! Maar volgend jaar word ik 70 en dit leek me een mooi moment om te stoppen. Hennie van Ombergen was meer dan vijfentwintig jaar lid van de commissie, zij raakte betrokken bij het evenement doordat haar man er als scheidsrechter actief was. ,,Eerst kwam ik om te kijken, toen ben ik gaan meehelpen. En toen er iemand wegging uit de commissie, heb ik de taken van diegene overgenomen.’’ Allebei geven ze aan dat ze nog wel wat hand- en spandiensten willen verrichten in de aanloop naar het toernooi.

Afscheid van vrijwilligers Hennie van Ombergen en Piet Bigler. Foto: Bos Media Services

Fotobijschrift: De beker voor de jongens van de Beekvlietschool. Foto: Bos Media Services