Geld_besparen

Container huren? 4 tips om hierop te besparen!

PARTNERBIJDRAGE

Kleine hoeveelheden afval kun je prima zelf wegbrengen, maar met grote hoeveelheden wordt dit een stuk lastiger. Overweeg daarom een afvalcontainer te huren als je veel afval verwacht. Uiteraard wil je niet onnodig veel geld betalen voor de huur van zo’n container. Daarom hebben wij hier 4 tips op een rijtje gezet om te besparen op een afvalcontainer huren.

1) Breng afvalstromen in kaart

Als je niet beter weet, huur je misschien de eerste beste afvalcontainer die je tegenkomt. Verstandig is dit niet, want hierdoor ben je vaak een stuk duurder uit. Je gooit alle afval in dezelfde container, maar dat is niet de bedoeling. Er zijn namelijk containers voor verschillende afvalstromen. Zo kun je een container voor bouwafval, puin, grofvuil, dakafval, groenafval, hout en grond huren. Gooi je afval in een container terwijl dit er eigenlijk niet in thuishoort? Dan kan dit resulteren in een naheffing. Reden genoeg om eerst de afvalstromen in kaart te brengen. Je weet dan welke afvalcontainer(s) je moet huren.

2) Denk na over de grootte

Wie denkt dat de prijs van een container alleen bepaald wordt door het soort afval, heeft het mis. De grootte speelt namelijk ook een rol. Wil je een goedkope container huren? Bepaal dan eerst hoeveel afval je verwacht. Dit helpt je om in te schatten welke container je het beste kunt huren. De meeste bedrijven verhuren containers in verschillende afmetingen. Zo kun je vaak afvalcontainers van 3, 4, 6, 10, 15, 30 en 40 m3 huren. Hoe groter de container, des te meer hij kost.

3) Huur de container niet langer dan nodig

Bij de meeste verhuurbedrijven bepaal je zelf voor welke periode je een afvalcontainer huurt. Huur je een container voor een maand? Dan kost dit je mogelijk meer dan wanneer je hem voor een weekje huurt. Huur daarom pas een container als je ongeveer weet hoelang je hem nodig hebt. Plan niet te strak, want je kunt altijd voor verrassingen komen te staan. 

4) Vergelijk aanbieders met elkaar

Een container huren kan tegenwoordig bij een groot aantal partijen. Wil je hier niet onnodig veel geld aan uitgeven? Vergeet dan niet om aanbieders met elkaar te vergelijken. De kans is namelijk groot dat je bij de ene aanbieder een (veel) lagere prijs betaalt voor een afvalcontainer dan bij de andere. Op deze manier kun je makkelijk en snel geld besparen.