Buurtsportcoaches vervullen belangrijke taak

Velsen – Buurtsportcoaches kom je overal in de regio tegen. Het zijn professionals die in de wijk sport en bewegen versterken en verbinden. Zoals Jerry van Akkeren, werkzaam in IJmuiden-Oost. Zijn baan als buurtsportcoach is heel divers. ,,Het is zoveel meer dan het geven van gymlessen. Je bent een verbinder in de wijk, voornamelijk tussen de scholen, kinderen en daarbij de ouders en de sportverenigingen.”

Als buurtsportcoach organiseert Jerry evenementen, zoals de Mega SportMix en de Koningsspelen. Daarnaast geeft hij kook- en sportlessen en verzorgt hij de lessenreeks ‘Vallen & Opstaan’, waarin kinderen uit de onderbouw van het basisonderwijs worden getest op hun motoriek en vaardigheden. ,,Ik vind het belangrijk om kinderen in beweging te brengen en te houden. Het is zo mooi om te zien dat kinderen dankbaar zijn met wat je ze leert en aanbiedt. Ze rennen altijd enthousiast naar mij toe om een grote knuffel te geven of een high five. Je bent als buurtsportcoach maatschappelijk betrokken want het doel is toch om kinderen te stimuleren om gezonder te leven.”

Trots is Jerry op de Koningsspelen die onlangs zijn georganiseerd. ,,Dit was wel een hoogtepunt. Het is zo gaaf om ruim 1100 kinderen te zien sporten en bewegen op het strand.” Het plezier in sporten en bewegen staat bij alle activiteiten van de buurtsportcoaches voorop. ,,Je moet niet vergeten om de lessen of oefeningen aan te passen aan het niveau van het kind. En te benadrukken dat het niet perfect hoeft te zijn. Als ze op hun eigen manier lekker in beweging zijn en een kind heeft plezier in datgene wat hij of zij doet dan is mijn missie geslaagd.” In Velsen zijn zes medewerkers van SportSupport actief. Kijk op www.sportsupport.nl voor meer informatie. (foto: aangeleverd)