Busvervoer IJmond duurzamer en beter

Connexxion blijft tot 2025 het busvervoer in de regio IJmond verzorgen. Het bedrijf gaat met steeds meer duurzame bussen rijden en zet in op een aantal verbeteringen.

Lijn 82 (Amsterdam–IJmuiden) gaat vaker rijden, lijn 385 (huidige lijn 75 Haarlem–IJmuiden) krijgt overdag een hogere frequentie met tenminste een 10-minutendienst en alle nachten van de week een uurdienst, lijn 74 wordt van Beverwijk verlengd naar Castricum, op het deel van lijn 74 tussen Beverwijk en IJmuiden wordt in de spits een kwartierdienst aangeboden in plaats van een halfuurdienst en de route van lijn 3 (Haarlem-IJmuiden) wordt verlengd naar de Dennekoplaan, waardoor lijn 82 haltes kan overslaan en versneld wordt.

Connexxion besteedt veel aandacht aan reisgemak door de herkenbaarheid van lijnen te verbeteren door gebruik van kleurcodes en goede reis­informatie. Als extra biedt Connexxion usb-aansluitingen in de nieuwe bussen en een extra display voor reisinformatie in alle grote bussen aan.

Samen met Connexxion zal de provincie de komende tijd de voorbereidingen beginnen voor de start van de nieuwe dienstregeling op 13 december 2015.