Bridgevereniging Velsen viert 30-jarig bestaan

Vorige week vrijdag was het precies 30 jaar geleden dat de bridgevereniging Velsen is opgericht. Dat feit is zaterdag 21 februari uitgebreid gevierd op de speellocatie van de vereniging, Velserhooft gelegen aan de Valckenhoeflaan in Santpoort-Noord.

De bridgevereniging Velsen is een middelgrote club met ruim tachtig leden. Alle leden zijn lid van de Nederlandse Bridge Bond, maar spelen vooral ook voor hun plezier en niet op de eerste plaats voor de punten. Daarom is de sfeer op onze club ontspannen en gezellig hetgeen tijdens het jubileumfeest nog maar weer eens is gebleken.

De bestuurders van het eerste uur waren Cees Smit, Kick Pronk, Nel Klein, Truus Schaap en Miep Aarts. De vereniging heeft daarna op verschillende locaties gespeeld: De Planeet, ’t Braambos en Velserhooft. Bij Velserhooft wordt vanaf 1994 tot op de dag van vandaag gespeeld.

De vereniging heeft altijd aandacht gehad voor het spelen met goed materiaal. Vanaf het eerste begin liggen er al kleedjes op tafel. In 1988 worden de eerste proeven gedaan met bidding-boxen. Vanaf 1990 wordt er met een bridgeklok gespeeld. In 1989 gaat men over tot kunststof tafelbladen voor alle lijnen. In 1994 wordt een bridge-timer aangeschaft. De ideeën omtrent de aanschaf van een rekenprogramma worden in 1994 gelanceerd. Het duurt echter tot 2005 tot een goed afgewogen besluit tot aanschaf van een laptop en het NBB uitrekenprogramma wordt genomen. In 2007 worden de eerste Bridgemate kastjes aangeschaft. De vereniging organiseert naast de wekelijkse clubcompetitie, een zomerdrive, en een huiskamer koffertjes competitie.

De vereniging heeft geen wachtlijst. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Geïnteresseerden nodigen wij van harte uit een kijkje te komen nemen tijdens één onze vast speelavonden, de dinsdagavonden vanaf 19.30 uur.