Bloembollenfeest in IJmuiden

Zaterdagochtend werd door een enthousiaste en betrokken groep vrijwilligers hard gewerkt op de hoek van de Heerenduinweg en de Grote Beerstraat. Met hand- en machinekracht werd een flink stuk grond ‘plantrijp’ gemaakt voor de aanleg van een bloembollenveld met een paar duizend bloembollen. ,,We streven er naar om IJmuiden van meer kleur en fleur te voorzien en daarmee zoveel mogelijk buurtbewoners te enthousiasmeren en hetzelfde doel na te streven om ons aller leefomgeving te verbeteren”, vertellen mede-initiatiefnemers Marianne van Beek en Marianne Wieringa.

En John Todirijo, die de technische uitvoering voor zijn rekening neemt, vervolgt: ,,Ik ben al een paar maanden bezig om dit voor te bereiden. Mede dankzij de steun van de gemeente hebben we toestemming om dit aan te pakken, mét een financiële bijdrage. Daardoor kunnen we nu een mooi mengsel van bollen planten waaronder diverse soorten krokussen, blauwe druifjes en alium. Die gaan straks bloeien in het voorjaar en zullen zorgen voor een prachtig bloeiend tapijt. Om in de zomerperiode ook van fleur en kleur te kunnen genieten gaan we dan nog een weidemengsel van zo’n 30 soorten weidebloemen zaaien, zodat ook rond de zomerperiode dit park in volle bloei blijft staan.”

Via www.fleurenkleurvelsen.nl kunnen buurtbewoners en belangstellenden informatie geven en kennis, tips en enthousiasme voor meer groen en fleur en kleur in de wijk met elkaar delen.