Beschermde woonvoorziening in Velserbroek

Zorgbalans en Velison Wonen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare ouderen. Het gaat om een woongebouw met drie verdiepingen op de locatie Molenweid aan de Aletta Jacobsstraat in Velserbroek. Op elke verdieping worden tien tweekamerappartementen met gemeenschappelijke ruimten gerealiseerd. Zorgbalans gaat de woningen huren van Velison.

De gemeente Velsen en de woningcorporaties hebben onderzoek gedaan naar de woon- en zorgbehoefte van inwonenden  van de gemeente Velsen. Uit dat onderzoek is gebleken dat in  Velserbroek behoefte bestaat aan woonruimte voor ouderen met een intensieve zorgvraag die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Samen met woningcorporatie Velison Wonen en de gemeente Velsen is vastgesteld dat de locatie Molenweid achter het woonzorgcomplex De Hofstede een geschikte locatie is om in deze behoefte  te voorzien.

De woonvoorziening gaat een aanvulling vormen op het bestaande Hofstedecomplex. In De Hofstede verhuurt Velison Wonen 140 zelfstandige woningen aan senioren. In De Hofstede zijn ook voorzieningen voor ontmoeting, ondersteuning en behandeling. Zo is in De Hofstede het Ontmoetingscentrum Polderstroom van Zorgbalans ondergebracht en het Gezondheidscentrum Velserbroek.

Velison Wonen en Zorgbalans zullen omwonenden voor de zomer van dit jaar informeren over de bouwplannen.