BeestenBende gaat de boer op

Boerderij Zorgvrij kreeg vorige week bezoek van de BeestenBenders. De kinderen werden rondgeleid door de boer en gingen op onderzoek uit tijdens een speciale speurtocht.

Niet alleen de koeien, maar ook een hoop andere boerderijdieren, zoals de geiten, varkens en konijnen stonden al te trappelen om de kinderen alles van hun zorgvrije boerenleven te laten zien.

Over een tijdje leven zij zelfs op een biologische boerderij wat het natuurlijk nog specialer maakt om hier een bezoekje aan te brengen. In hun vertrouwde BeestenBende-teams ontdekten de kinderen tijdens de speurtocht alles van de boerderij en voor wie dat durfde was er ook nog een rondleiding door het spinnenbos.

De BeestenBende is bedoeld voor basisschoolkinderen van 6 tot 12 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Minimaal één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft daarbij minstens één volwassen begeleider.

Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

Het landelijke initiatief is al ruim 12 jaar succesvol in heel Nederland. In mei 2015 is het ook van start gegaan in de gemeente Velsen en intussen telt de aanstekelijke ‘bende’ hier al 200 leden en begeleiders die zich inzetten om de problematiek van zwerfafval spelenderwijs aan te pakken.

Zie ook www.mijnbeestenbende.nl. (foto: Yaël Gaspersz)