autoverzekering-velsen

Autoverzekering in Velsen 20% goedkoper dan gemiddeld in Nederland

PARTNERBIJDRAGE

Inwoners van de gemeente Velsen betalen 20 procent minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Velsen gemiddeld 59,72 euro per maand voor hun autoverzekering, terwijl de gemiddelde Nederlander 74,75 euro per maand betaalde.

Autoverzekering in Velsen zou juist duurder moeten zijn

Dat de premies in Velsen lager liggen, is volgens Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bijzonder. “Autoverzekeraars kijken onder meer naar de kans op schade in de gemeente waar je woont om de premies te bepalen. Hierin nemen ze ook de criminaliteitscijfers mee. In Velsen vonden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) 20 autodiefstallen en 155 gevallen van vandalisme aan auto’s plaats in 2021. Dit is veel meer dan het landelijk gemiddeld van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. Je zou met deze cijfers dus verwachten dat premies in Velsen juist hoger liggen dan gemiddeld in Nederland.”

Verder kijken autoverzekeraars ook naar de drukte in je woonplaats. Hiervoor kijken ze naar de stedelijkheidscijfers van het CBS. Velsen is met 1.866 adressen per vierkante kilometer ‘zeer stedelijk’, wat juist ook voor hogere premies zou moeten zorgen.

Mogelijke redenen voor lage autopremie in Velsen

Dat de autoverzekering premies in Velsen toch lager liggen, kan volgens Bulthuis komen doordat er relatief meer goedkope auto’s rijden, of dat in Velsen in verhouding veel mensen wonen die veel schadevrije jaren hebben. “Dit soort dingen houden de premies laag, maar we hebben daar geen concrete cijfers over.”

Premie autoverzekering in Velsen verschilt per dekking

Overigens verschillen de premies in Velsen wel enorm, afhankelijk van de dekking die iemand kiest. Voor een WA-verzekering betaalden Velsenaren in 2022 gemiddeld 45,50 per maand en voor een all risk autoverzekering 66,89 euro per maand.