Anneke Essing bij finalisten Project Rembrandt

Anneke Ensing uit Driehuis bij de 10 finalisten

In het nieuwe NTR programma Project Rembrandt, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen, wordt in acht afleveringen op zoek gegaan naar de beste amateur kunstschilder van Nederland. Uit 50 kandidaten zijn 10 gepassioneerde talenten gekozen die zich in een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester proberen te maken. Anneke Ensing uit Driehuis wist het zondag tot de laatste 10 te schoppen. 

Anneke (59) werkt als operatie-assistente op de OK-afdeling in Haarlem. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan schilderen. De meeste ervaring als kunstschilder heeft ze opgedaan door haar kinderen op het doek vast te leggen. 

Daarnaast maakt ze af en toe portretten in opdracht. Geduld is daarbij een schone zaak, want Anneke neemt de tijd om ieder schilderij laag voor laag op te bouwen. 

Haar grote droom is om zo veel te verkopen dat ze er van kan leven en zo elke dag bezig kan zijn met wat ze het liefst doet: schilderen. Voor haar is het spannend dat ze bij Project Rembrandt onder tijdsdruk moet presteren.

(foto: Ruben Timman)