André Hazes niet naar Zomerfestival .IJmuiden

André Hazes komt dit jaar niet naar Zomerfestival .IJmuiden. De zanger heeft vandaag 22 optredens afgezegd vanwege lichamelijke klachten. Hij zou het gratis toegankelijke festival op zondag 22 juli afsluiten.

De organisatie van het zomerfestival baalt van de afzegging, maar heeft begrip voor de keuze van de populaire zanger. ,,Gezondheid staat op nummer één. Toch was het telefoontje van het boekingsbureau er eentje die we liever niet hadden gehad. Althans, niet met de mededeling dat André Hazes in de maand juli maar liefst 22 optredens heeft moeten afzeggen vanwege lichamelijke klachten en op uitdrukkelijk advies van zijn dokter. We vinden het super jammer dat André Hazes niet kan komen, want wie keek er niet uit naar dit optreden met zijn eigen band?”

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een vervangend optreden. De organisatie verwacht hier voor het weekend uitsluitsel over te kunnen geven.

Zomerfestival .IJmuiden vindt op 18, 19, 20, 21 en 22 juli plaats op de Kennemerlaan en het Kennemerplein. Naast de kortebaandraverij en diverse markten en sporttoernooien zijn er optredens van Royal Beat, The Unicorns, Stoot!, The Dirty Daddies en What The Funk! featuring Funky Diva Ezz en Peter de Haas. Zie ook www.zomerfestivalijmuiden.nl. (foto: Friso Huizinga)