André Hazes komt met eigen band naar Zomerfestival.IJmuiden

IJmuiden – De rode draad van het Zomerfestival.IJmuiden is: door samenwerking sterker en krachtiger te worden en met elkaar gewoon een leuke week neer te zetten vol vriendschap, met sport, cultuur, leuke activiteiten, kwalitatief goede muziek en lekker eten. 

Voor de zevende verjaardag hebben de organisatoren de meest aansprekende line-up in het korte bestaan van het Zomerfestival.IJmuiden. Ieder jaar lukt het om het festival leuker, gezelliger en meer volwassen te maken. Dit kan alleen tot stand komen door de medewerking van heel veel sponsoren, vrijwilligers, maar ook enthousiaste en betrokken bezoekers. ,,En daar zijn we heel blij mee en trots op’’, aldus Remco Glas namens het organisatiecomité.

Nieuw dit jaar is de ‘Vrienden van Zomerfestival.IJmuiden-avond’ op zondag 21 juli. Voor deze avond vragen de organisatoren een bescheiden bijdrage. Daartegenover staat dat niet alleen André Hazes 75 minuten lang komt optreden met zijn eigen band, maar ook Pascal Redeker (45 minuten) en Frans Duijts. Maar belangrijker is nog dat jij hiermee helpt de overige dagen gratis toegankelijk te houden met leuke activiteiten en kwalitatief goede muziek, zoals Vangrail, Furnace and the Fundamentals (Australië) en The Dirty Daddies!

André Hazes speelt 75 minuten met zijn eigen band

De stempel ‘zoon van’ is hij inmiddels allang ontgroeid, al blijft hij trots op zijn afkomst. Maar André Hazes gaat op eigen benen ook als een trein. Naast een gouden tweede album op zijn naam, meerdere dikke hits en een Edison in de categorie Volksmuziek zingt André ook het dak eraf in Ahoy met heel veel eigen nummers. ,,Het zijn de avonden van mijn leven”. Zijn relatie met vriendin Monique en de geboorte van André Junior zorgt voor nieuwe inspiratie voor zijn liedjes en een diepere betekenis. Het vaderschap is één van de redenen dat het ‘jongetje’ Hazes een man is geworden en het is te merken dat hij gegroeid is en volwassener is geworden in zijn teksten.

Een waardige opvolger van Hazes senior, want die blijft belangrijk op de achtergrond. Zijn muziek is niet plat, wél volks. En tijdens zijn optredens geldt: gezelligheid, bier, maar ook een hoge kwaliteit. Een podium dat er goed uitziet, veel licht. Wie er voor het podium staan, maakt hem niet uit. ,,Ik trek van alles aan: er staan mensen in smoking en in joggingpak. Dat is precies wat ik wil houden. Wees lekker jezelf, blijf ik dat ook doen”, aldus André Hazes. En dat is precies wat het Zomerfestival .IJmuiden ook doet!

Wil je dit feest meemaken? 

Tickets koop je voor €12,50 (ex fee) online op de website van Zomerfestival.IJmuiden of bij één van de 500 Primera winkels. Om 17.00 uur gaat het Festivalterrein open, draait de DJ lekkere gezellige Hollandse muziek en ben je welkom voor een hapje en drankje. Vrienden van Zomerfestival.IJmuiden eindigt zondag 21 juli om klokslag 23.00 uur. (foto: aangeleverd)