Anderstaligen bezoeken Informatieboerderij Zorgvrij

Ruim zeventig anderstaligen hebben samen met hun Nederlandstalige ‘maatje’ een bezoek gebracht aan Informatieboerderij Zorgvrij. Dat gebeurde in het kader van het project Taal op Maat, onderdeel van Vluchtelingenwerk Noordwest-Nederland.

Eén keer per jaar gaan taalkoppels samen op stap om op een leuke en leerzame manier kennis te maken met allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving. Dit keer is het programma tot stand gekomen in samenwerking met Informatieboerderij Zorgvrij.

De bezoekers volgden een workshop kaas maken, kregen een rondleiding door de boerderij en maakten een fotowandeling over het erf. De lunch, een boerenbuffet met oud-Hollandse pannenkoeken, werd bereid door het naastgelegen pannenkoekenrestaurant Onder de platanen. De activiteiten zorgden voor nieuwe gespreksonderwerpen en stimuleerden het oefenen met de Nederlandse taal.

Het project Taal op Maat koppelt vrijwillige taalcoaches één op één aan anderstalige deelnemers. Vaak zijn dat vluchtelingen, maar iedereen die de Nederlandse taal beter onder de knie wil krijgen mag deelnemen aan het project. In de regio Haarlemmermeer zijn op dit moment ruim honderd vrijwilligers actief als taalcoach.

De vraag naar een taalcoach is momenteel zo groot dat de organisatie constant op zoek is naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Meer weten? Stuur dan een mail naar TaalopMaatHM@gmail.com.