AHA-productions brengt met Zilt een primeur

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart kan Velsen zich opmaken voor een waar spektakel in de Stadsschouwburg Velsen. AHA-productions verzorgt dan twee niet te missen voorstellingen van Zilt, een gloednieuwe, nog niet eerder vertoonde, zelfgeschreven musical. Een grote en ervaren cast van bijna 30 amateurs uit de IJmond heeft zich een jaar lang in het zweet gewerkt om alle liedjes (afkomstig uit bekende en minder bekende musicals), teksten en dansen in te studeren. Het resultaat mag gezien worden. Zilt belooft een avond genieten van de bovenste plank.

Zilt gaat over cruiseschip de Jellicle, dat op weg naar Italië een bijna aanvaring heeft met een wankel bootje met vluchtelingen. De kapitein besluit om hen aan boord te nemen, maar dat valt niet bij alle passagiers en personeel in goede aarde. Waar moeten ze slapen en wat doen deze gelukzoekers op een boot vol luxe en vakantievierende passagiers? Zilt behandelt dit actuele thema met respect en begrip voor iedereen. Het slot geeft men hier niet weg; de lezer mag daarvoor de schouwburg met een bezoek vereren.

Zilt is geschreven door Rebecca Bakker en Alma Wolfs, een schrijversduo dat met Niemandslied (2016) bewezen heeft het publiek een boeiende theatervoorstelling te bezorgen. Voor de muzikale leiding op alle fronten tekende Bas Jongsma, die in de IJmond geen onbekende is. Bas heeft bij sommige nummers de arrangementen zelf geschreven. Nieuw bij AHA-productions is choreografe Patty Boeske, ook een in het Velsense een gevestigde naam. De samenwerking blijkt een gouden greep. De dansen spatten van het toneel en maken Zilt tot een mooi schouwspel. 

Kaarten á  € 21,- (inclusief garderobe en pauzedrankje) zijn te bestellen via www.stadsschouwburgvelsen.nl. Meer informatie: www.aha-productions.nl en op de facebookpagina van AHA-productions. (Foto: aangeleverd)