Advies over ‘geld maken’ met zonnepanelen

Donderdagavond 16 februari is er in pop-up store Du-Dock op Plein 1945 een speciale avond voor bewoners met interesse in het opwekken van eigen elektriciteit door middel van zonnepanelen.

De zon vormt een onuitputtelijke bron voor warmte en elektriciteit. De technologieën om de zonne-energie op eigen dak op te vangen voor eigen gebruik zijn flink in ontwikkeling. Panelen zijn er in verschillende vormen en kleuren en kunnen in een paar uur gemakkelijk stevig worden geïnstalleerd. Zelfs nabij de soms stormachtige kust! U ziet ze steeds meer. Als u er op let, ziet u ze overal. Waarom zou dat zijn?

Zonnepanelen maken geld. Het aanschaffen van zonnepanelen is een stuk voordeliger vergeleken met een paar jaar geleden. Voor al uw vragen over kosten, het potentiële rendement op uw dak en meer bent u welkom in Du-Dock aan Plein 1945 3 in IJmuiden. Vanaf 19.00 uur kunt u binnenlopen en om 19.30 uur begint de algemene presentatie van een zonnespecialist. Tussendoor en na afloop kunt u antwoord krijgen op al uw vragen. De avond zal tussen 21.00 en 21.30 uur worden afgerond.

Ook in lente en zomer is het mogelijk en verstandig om maatregelen te treffen voor energiebesparing en meer wooncomfort. De voordelen van het isoleren en tochtdicht maken van uw woning, net als efficiënt verwarmen, zullen in de wintermaanden die weer volgen duidelijk te voelen zijn.

De komende maanden kunt u nu ook op zaterdagmiddag binnenlopen voor persoonlijk advies over energiezuinig wonen en werken, het opwekken en verstandig gebruiken van energie en subsidies. De openingstijden zijn, net als op woensdag- en vrijdagmiddag, van 13.00 tot 17.00 uur.

Zie ook www.facebook.com/DuurzaamDock