Aandacht voor verzetsman Jan Tellier op Forteiland

IJmuiden – Op de open dag van Forteiland IJmuiden zondag 2 juli, de zogenaamde Publieksdag, zal dit keer speciale aandacht zijn voor IJmuidenaar Jan Tellier, die zich in WO2 verzette tegen de nazi’s. Er zijn foto’s in het museum-in-een-museum, ‘museum van de vrijheid’, van Jan te zien.

Met zijn armband van de Binnenlandse Strijdkrachten en een stengun arresteert Jan de foute politieman Verbeek voor het politiebureau op het Tiberiusplein. In een vitrine is die armband van Jan te zien, naast de foto’s van hem plus de papieren van hem toegekende onderscheidingen. En ook een echte stengun. Een mooie aanvulling op de toch al interessante collectie, waarin allerlei zaken rondom Hannie Schaft en Freddie Oversteegen een vaste plek hebben. Kaarten à 14,50 euro voor de Publieksdag inclusief overtocht naar Forteiland zijn via www.ijmuidenserondvaart.nl verkrijgbaar. Het schip vertrekt om 10.45 uur, 12.45 uur en 15.10 uur. De terugvaart maken de bezoekers naar keuze om 13.00 uur, 15.15 uur of 17.25 uur.

Op de foto:
Dit herdenkingsbord is ook op Forteiland tentoongesteld en is geschonken door de nabestaanden van verzetsman Jan Tellier. (Foto: Arita Immerzeel)