Felisenum opent nieuw biologielokaal

Eind oktober vond de opening plaats van het nieuwe biologielokaal van het Gymnasium Felisenum.

De ingebruikneming liet even op zich wachten maar het resultaat is prachtig. Zo biedt het lokaal de mogelijkheid om te differentiëren. Leerlingen die al klaar zijn met een theorieopdracht kunnen zich bijvoorbeeld begeven naar het praktijkgedeelte om daar een preparaat onder de microscoop te bekijken dat past bij de lesstof.

Er hoeft dan niet altijd wat getekend te worden: soms gaat het erom dat leerlingen verwonderd raken van wat je net iets dichterbij allemaal kunt waarnemen. Zo heeft klas 6 eerst een Drosophila (fruitvliegje) bekeken in alle stadia voordat werd ingegaan op de genetische achtergrond van het tot stand komen van de vorming van ledematen, ogen en antenna op de juiste locatie in het dier. Voor de nieuwkomers vanaf de basisschool is het fijn dat microscopie-opdrachten in een eigen volgorde en tempo kunnen worden afgerond.

Naast de practicamogelijkheden is er de mogelijkheid om in het lokaal de lichtintensiteit en kleur te reguleren. Iets wat kan leiden tot een beter werk- en leerklimaat. De hoeveelheid CO2 in het lokaal wordt binnen de perken gehouden door de CO2-monitor.

Nieuwsgierig naar het lokaal en de school? Kom dan kijken op de open dag op zaterdag 11 februari 2017 van 9.30 tot 13.00 uur.