Kompas doet mee aan Tata Steel RC Cup

Op 17 april doet groep 8 van Kompas Oost met twee teams mee aan de Tata Steel RC Cup 2015. De Techno Challenge organiseert een spectaculair toernooi voor schoolteams. Tijdens dit toernooi rijden teams met radiografisch bestuurbare modelauto’s.

Er zijn twee raceklassen. De Traxxas Slash voor basisscholen en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. En de Jet-Net Serpent klasse  voor de bovenbouw van het VWO. Ondanks de verschillen tussen de twee klassen, gaat het uiteindelijk om hetzelfde: rijden, design, teamwork, communicatie en sponsoring. Want: Wie rijdt het snelst over het parcours? Welk team heeft zijn kleding het best voor elkaar en zorgt voor een heuse teampresentatie? Wie kan het snelst de wielen en de accu vervangen? Wie heeft de meeste sponsors? Kortom, de RC Cup is een wedstrijd voor teams waarbij meer dan alleen het rijden met modelauto’s centraal staat. De twee teams hebben alles in het werk gesteld om genoeg sponsoren te vinden die gaan helpen aan bovenstaande uitdagingen. En dat is met de nodige hulp van wat ouders gelukt!

De Zwart Techniek en Zebra Techniek zijn de hoofdsponsoren. Zij komen met hun logo’s op de teamshirts, sponsorpresentatieborden en de modelauto’s. Van der Heijden Reklame verzorgt de teamshirts met de logo’s van de sponsoren. Ook heeft Gerard van der Heijden de kinderen enorm geholpen met het pimpen van de modelauto’s. Garage TCY en Travel Councellors van Peggy Korf wilden graag sponsor zijn.

De kinderen hebben extra materialen en reserveonderdelen van het sponsorgeld gekocht, zodat de race zonder problemen moet verlopen. Nog even oefenen met racen, de teampresentatie in orde maken, het logboek afronden en illustreren, en dan? Klaar voor de start!