258ste Dorpsfeest Santpoort voor geopend verklaard

Het 258ste Dorpsfeest Santpoort is vrijdagavond in het bijzijn burgemeester Frank Dales en wethouder Arjan Verkaik voor geopend verklaard door Bas Kuntz, voorzitter van de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken. Dat gebeurde tijdens de traditionele kermisborrel.

In Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid worden tot en met volgende week zaterdag ruim veertig activiteiten georganiseerd, uiteenlopend van de kortebaandraverij tot het steenwerpen. Daarbij zijn meer dan 350 vrijwilligers betrokken. ’s Avonds vinden in de Hoofdstraat optredens plaats op vier verschillende podia.

Kuntz vertelde tijdens de kermisborrel dat de sponsorinkomsten dit jaar met 10 procent zijn gestegen. Het dorpsfeest wordt ondersteund door ruim 200 ondernemers, die er samen met de kermisexploitanten, de gemeente Velsen en de leden van de Harddraverijvereniging voor zorgen dat het evenement georganiseerd kan worden.

Met de gemeente Velsen en de politie zijn goede afspraken gemaakt over de aanpak van potentiële onruststokers. Twee daarvan moesten deze week een brief komen ophalen bij de burgemeester. ,,Ik heb ze verteld dat het dorpsfeest wordt georganiseerd door 350 vrijwilligers. Als zij dat verstoren, zijn ze van mij”, aldus de burgemeester vrijdagavond. (foto: Dorpsfeest Santpoort)

Klik hier voor de krant met daarin de Dorpsfeest-special