101-jarige mevrouw Zwart-Demmers: ,,Altijd blijven lachen’’

IJmuiden – ,,Altijd blijven lachen, daar word je oud mee.’’ De in het W.F. Visserhuis wonende mevrouw Lien Zwart-Demmers kan het weten, want vandaag bereikte ze leeftijd van 101 jaar. Om die reden bracht locoburgemeester Jeroen Verwoort haar vanmiddag een bezoek.

Mevrouw Zwart-Demmers komt uit een gezin van elf kinderen: ,,We waren met vijf jongens en zes meiden.’’ Ze was niet de oudste van het stel, maar heeft nu wel de hoogste leeftijd bereikt. ,,Ik voel het niet hoor. Het is een kwestie van gewoon doorgaan en als het ophoudt, nou dan houdt het maar op’’, merkt ze nuchter op. Haar moeder bereikte de leeftijd van 104 jaar. ,,En ze was nog heel helder, ze wist alles nog.’’ Dat laatste kan van mevrouw Zwart-Demmers zelf ook gezegd worden, want ze leest nog dagelijks de krant en kijkt veel televisie. ,,Ik zie alles en ik vind alles ook nog leuk. Het is alleen jammer dat ik niet alles meer goed kan horen.’’ Van de activiteiten die in het woonzorgcentrum worden aangeboden, maakt ze geen gebruik. ,,Ik ga nooit naar beneden, hoor. Ik blijf altijd op mijn kamer. Ik kan heel goed alleen zijn. En mopperen? Dat doe ik alleen als iets niet naar mijn zin is. Of als het eten niet lekker is’’, lacht ze. (Tekst + Foto: Bos Media Services)