Ruim 100.000 mensen naar festivals in Velsen

De gemeente Velsen maakt zich op voor vijf grote evenementen in acht dagen. Zaterdag gaat Dorpsfeest Santpoort van start en worden tegelijkertijd Dance Valley en de open dag van Telstar gehouden. Een week later vindt Dutch Valley plaats. Het vanuit Halfweg verhuisde Latin Village sluit de rij af. Naar schatting komen in deze periode ruim 100.000 mensen naar Velsen.

Veel aandacht gaat uit naar Dance Valley, dat 20 jaar bestaat. Organisator UDC pakt zaterdag uit met optredens van onder andere Steve Angello (Swedish House Mafia), Chuckie, Showtek, Paul Oakenfold en Nicky Romero. Er wordt flink gespeculeerd over de mystery guest die aan het einde van de middag op het hoofdpodium draait. Volgers van Dance Valley hopen op de komst van Carl Cox, jarenlang de vaste afsluiter van het festival, maar ook de naam van de Zweedse top-dj Avicii zingt rond. ,,Met de mystery guest gaan wij onze bezoekers verrassen, de dance music eren en iedereen bedanken’’, aldus de organisatie. Thuisblijvers kunnen het festival tussen 17.00 en 23.00 uur live volgen via het You Tube-kanaal van Dance Valley.

Een week later, op zaterdag 9 augustus, vindt op hetzelfde terrein de vierde editie plaats van Dutch Valley, een co-productie van UDC en Volendam Music. Op dit festival met uitsluitend Nederlandse artiesten wordt het maximale aantal van 40.000 bezoekers verwacht. Op het hoofdpodium staan achtereenvolgens Niels Geusebroek, Kensington, Ilse deLange, Frans Bauer, The Opposites, Jan Smit en Gerard Joling. Elders op het terrein zijn optredens van onder andere The Kik, Di-Rect, Roy Donders, Glennis Grace en The Partysquad.

Als de laatste bezoekers van Dutch Valley het terrein hebben verlaten wordt direct begonnen met de ombouw voor het derde grote festival in acht dagen: Latin Village. Na negen edities in Halfweg verhuist Latin Village dit jaar naar de Velsen Valley. De muziekstijlen die op dit festival de boventoon voeren zijn latin, salsa en house.

Een bezoek aan de festivals is niet goedkoop. Een ticket voor Dance Valley kost 60 euro, bezoekers van Dutch Valley betalen 49 euro (voor zover niet gekocht via vakantieveilingen.nl) en voor Latin Village moet 45 euro worden neergeteld. De gemeente Velsen grijpt de evenementen aan om IJmuiden aan Zee te promoten. Dat gebeurt dit jaar met een ‘photobooth’. Bezoekers kunnen hier worden gefotografeerd en later hun foto downloaden.

Wie geen zin heeft om veel geld uit te geven kan altijd nog naar de gratis activiteiten van Dorpsfeest Santpoort en de eveneens vrij toegankelijke open dag van Telstar. Meer informatie staat in de krant van donderdag 1 augustus. (foto: Dance Valley)