Velsen – Bibliotheek Velsen organiseert de boeiende lezing ‘Van heartbeat tot strijdlied’. Deze unieke muzikale reis, gepresenteerd door Chris Colleye, neemt het publiek mee op een fascinerende ontdekkingstocht van het ritme van Afrika naar de rest van de wereld.
In het herdenkingsjaar van de afschaffing van de slavernij in Nederland is er extra aandacht voor de gevolgen van de slavernij. De lezing werpt een bijzonder licht op de impact van de trans-Atlantische slavenhandel op de wereldmuziek.
Chris Colleye
De lezing begint in Afrika en ontvouwt zich met de boeiende verhalen van Chris Colleye, een gerenommeerde docent percussie met meer dan twintig jaar ervaring. Chris heeft niet alleen lesgegeven op conservatoria en muziekscholen, maar heeft ook samengewerkt met bekende artiesten uit binnen- en buitenland. Zijn ervaring strekt zich uit van musicals en theaterprogramma’s tot televisie- en radioprogramma’s, waardoor hij een veelgevraagd workshopleider en performer is. In deze lezing deelt Chris zijn diepgaande kennis en passie voor percussie, waarbij hij het ritme van de wereld laat horen en voelen.
De percussie, diep geworteld in de Afrikaanse cultuur, hebben een blijvende invloed gehad op muziekstijlen wereldwijd. Chris Colleye zal niet alleen de geschiedenis delen, maar ook laten horen hoe deze ritmische erfenis vandaag de dag nog steeds resoneert.
Herdenkingsjaar Slavernij
De lezing maakt deel uit van de activiteiten die Bibliotheek Velsen organiseert ter gelegenheid van het herdenkingsjaar van de afschaffing van slavernij in Nederland, dat loopt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. Gedurende deze periode besteed de bibliotheek extra aandacht aan de collectie over dit belangrijke onderwerp en diverse activiteiten organiseren om bewustwording en begrip te bevorderen.
Kom naar deze inspirerende muzikale lezing. Woensdag 28 februari 2024, Bibliotheek IJmuiden, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Kaarten vanaf 4 euro verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheek of via de website www.bibliotheekvelsen.nl.
Foto: Chris Colleye zal niet alleen de geschiedenis delen, maar ook laten horen hoe deze ritmische erfenis nog steeds resoneert. Foto: aangeleverd