Typisch IJmuiden: het verhaal achter de foto

Op de redactie van de Jutter en de Hofgeest is woensdagmiddag het eerste exemplaar van het boek ‘Typisch IJmuiden – een levendige havenplaats in beeld en woord’ overhandigd aan chef redactie Friso Huizinga.

In het rijk geïllustreerde 96-pagina’s tellende boek zijn ruim 40 van de inmiddels bijna 200 verschenen afleveringen van Typisch IJmuiden gebundeld.

In zijn wekelijkse column vertelt Erik Baalbergen in eigen woorden aan de hand van een zelfgemaakte recente of oude foto het verhaal achter een gebouw, straat, evenement, gebeurtenis of een typisch IJmuider tafereel.

Hiermee verenigt Baalbergen twee grote passies: fotograferen en IJmuiden met haar geschiedenis en haar inwoners. Elke column in het boek is aangevuld met één of twee extra foto’s en zo nodig voorzien van actuele informatie.

Het boek wordt uitgegeven door Graafsma Multiservices Uitgeverij en méér uit Santpoort-Noord, als deel 2 in de reeks Velsen Boekenrij. ‘Typisch IJmuiden’ is voor 14,95 euro te koop bij The Read Shop, Bredero Boeken en Primera Zeewijk.

Met de komende feestdagen in het vizier is het boek een leuk geschenk voor iedereen die in beeld en woord in typisch IJmuiden wil rondkijken! (foto: Jeroen van Duijn)