Tekst en foto: Bart Jonker
Velsen – Wat een heerlijke zonnige en warme dagen deze week. Ook in Parijs nu, waar nog deze week de laatste loodjes van de Olympische zomerspelen de stad flankeren. Genieten in optima forma. Frankrijk is sowieso een geliefd vakantieland van onze landgenoten. Wat is er dan niet mooier om te genieten van Franse geneugten op uw vakantieadres, thuis in uw tuin of op uw balkon? Dat geeft echt een vakantiegevoel. Daarom deze eenvoudig te bereiden Franse salade. Geschikt voor vegetariërs en als u de eieren en honing weglaat, ook geschikt voor veganisten.
Benodigdheden:
Een zakje gewassen veldsla of rucola
4 gewassen en gesneden tomaten
2 gekookte en gepelde eieren in partjes
Versgemalen peper
2 el olijfolie eerste persing
2 blaadjes gehakte dragon
Enkele ‘cornichons’, kleine Franse zure augurken of gewone augurken
1 theelepel Franse Dijonmosterd
1 el vinaigrette
1 gesnipperde sjalot
druppeltje honing
Bereiding:
Verdeel de sla, cornichons en tomaatjes op een diep bord of in een kleine slakom. Bestrooien met versgemalen peper. Neem een kommetje en voeg de olijfolie, mosterd, vinaigrette, honing en gehakte dragon toe. Goed mengen en roeren. Maak met deze dressing de salade aan. Afmaken met de partjes ei en wat gehakte sjalot. Zout en peper ev. naar smaak toevoegen. Vive la France et bon appétit!
Foto: Heerlijke frisse Franse salade