Hagelingerweg gaat vijf weken op de schop

Hagelingerweg gaat vijf weken op de schop

Vanaf maandag 6 augustus, direct na Dorpsfeest Santpoort, wordt er gewerkt aan de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Het werk wordt in twee fases uitgevoerd en duurt tot maandag 17 september. Op woensdag 25 juli is er van 17.00 tot 19.00 uur een informatiebijeenkomst bij tennisvereniging LTC Groeneveen.

De Hagelingerweg vanaf huisnummers 180/287 tot aan het spoorviaduct wordt helemaal opnieuw aangelegd. In het kort betekent dit nieuw ‘stiller’ asfalt op de rijbaan, parkeervakken met nieuwe klinkers, rood asfalt voor de fietspaden, een nieuwe inrit bij de Biezenweg en nieuwe bomen aan de zijkanten. De bomen in de middenberm blijven staan.

Het project wordt per rijbaan uitgevoerd, in twee fases. Aannemer Kreeft begint met de westkant (oneven huisnummers) vanaf huisnummer Hagelingerweg 285 tot aan het spoorviaduct. Er wordt gewerkt van maandag tot en met zaterdag van 07.00 tot 19.00 uur.

Tijdens het werk wordt de Hagelingerweg afgesloten voor verkeer dat naar het noorden rijdt, richting Driehuis/IJmuiden. Dit doorgaande verkeer wordt omgeleid via Santpoortse Dreef en de N208. Er komen borden met aanwijzingen te staan. Verkeer naar het zuiden – van IJmuiden/Driehuis naar Santpoort-Noord en Haarlem – kan wel blijven rijden.

Fietsers kunnen langs het werk rijden. Het fietspad wordt tijdelijk aangepast, zodat het in twee richtingen gebruikt kan worden. Voetgangers kunnen langs het werk lopen.

De woningen, bedrijven en tuincentra aan Biezenweg en Kwekerslaan zijn wel bereikbaar maar alleen via Rijksweg en Biezenweg. De woningen aan de oostkant van de Hagelingerweg (even huisnummers) zijn alleen te bereiken via Driehuis/IJmuiden. Direct betrokkenen krijgen er een brief over in de bus.

Ook de bussen van Connexxion rijden om tijdens het werk. Meer informatie hierover en over tijdelijke bushaltes kunt u vinden op www.connexxion.nl

(foto: Friso Huizinga)