Buurtcadeau Oranje Fonds voor Jongerencentrum de Koe

Het Oranje Fonds heeft jongerencentrum de Koe deze week verrast met een Oranje Fonds Buurtcadeau ter waarde van 3.000 euro. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, trakteert het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de Straatprijs!

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij 3.000 euro te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Velserbroek zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. ,,Van het geld van het Oranje Fonds gaan we een mobiel multisporttoestel aanschaffen waar je onder andere basketbal, korfbal, voetbal, tennis, volleybal en badminton mee kan spelen’’, aldus Alexander van de Pieterman, jongerenwerker bij jongerencentrum de Koe.

,,Met de sporttoestellen worden er sportactiviteiten aangeboden midden in de wijk. Hieraan kunnen kinderen en jongeren uit de wijk meedoen. Ook is het onze wens om een groot-volleybal- of basketbal toernooi buiten te organiseren. Hieraan kunnen niet alleen jongeren deelnemen maar ook volwassen buurtbewoners. Zo verbeteren we de sociale cohesie in de wijk.’’ (foto: Oranje Fonds)