Santpoort-Noord – Het team van Slagerij Duijn, en met hen heel Santpoort en eigenlijk de hele regio, barst uit zijn voegen van trots. Op dinsdag 6 februari is Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn uitgeroepen tot winnaar van de Grote Grillworsttest.
In 2019 en 2020 stond Duijn ook al in de top 10 maar nu is het een feit. De allerbeste grillworst van heel Nederland wordt daar op ambachtelijke wijze gemaakt. Eric Duijn zegt de dag na de uitreiking: ,,We vonden het al geweldig om bij de laatste 10 te zitten maar toen het aftellen begon en we gewonnen bleken te hebben, het was een féést!’’
Worst maken is een passie
Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. En het was een historische Grillworsttest, maar liefst 85 procent van de deelnemers scoorde hoger dan een 9. Als je er dan toch met kop en schouders bovenuit steekt dan ben je echt een grote winnaar. En de klanten van Duijn, uit heel Velsen en omstreken, boffen natuurlijk helemaal. Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn is een ambachtelijk bedrijf waar alle vlees en vleesproducten in eigen beheer worden geproduceerd. Onder leiding van Eric Duijn, Ronald Hijnen en sinds 1 januari ook Patrick Meijer wordt dagelijks toegezien op eerlijk vlees van de hoogste kwaliteit. Worst maken is een passie en dat proef je. Met een gemotiveerd team van jong personeel wordt gewerkt aan continuïteit zodat er ook de komende 30 jaar kwaliteitsproducten geproduceerd zullen worden.
Het team van slagerij Duijn is mega-trots. Foto: KNS, aangeleverd