Telstar neem punt mee uit Kerkrade

Telstar heeft maandag een punt meegenomen vanuit Kerkrade. In de slotfase kwam Telstar terug van een 1-0 achterstand en wist het via de strafschop van Cagro een verdiende gelijkmaker te scoren. Verder kwamen beide ploegen niet in het mistige Limburg Parkstad Stadion.

Telstar speelde zich in de rommelige openingsfase goed onder de druk van Roda JC uit wat resulteerde in het eerste schot van Adshead dat ruim naast ging. Een paar minuten later was de eerste doelpoging van Roda JC een feit maar het schot zeilt ruim over. Al in de 7e minuut was trainer Jurgen Streppel genoodzaakt om Jensen te vervangen wegens een hamstringblessure. Voor hem in de ploeg kwam Lambrix. Telstar voetbalde in de openingsfase beter dan Roda JC, met regelmaat werd het druk rondom de 16 van de Limburgers.

Het spelbeeld veranderde halverwege de eerste helft, Roda begon meer initiatief te tonen. In de 27e minuut kopbal resulteerde dat in een kleine kans, Lambrix kopte ruim over het doel van Telstar goalie Schendelaar. Na 38 minuten spelen was de eerste echte grote kans voor Roda JC. Een bal werd met een crosspass van links naar rechts in de 16 gebracht. De bal werd vervolgens richting de 11 meter stip voorgezet, Falkenburg kreeg er een voet tegen aan maar een mooie redding van Schendelaar voorkomt de 1-0. Tot aan de rust gebeurt er niets nieuws. De eerste helft leverde maar 1 echte doelpoging op. Telstar stond verdedigend goed waardoor Roda JC het overwicht in balbezit niet kon omzetten in doelpunten.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd de kleedkamer uit. In de 50e minuut ontstond de eerste kans in van de tweede helft en het was gelijk raak voor Roda JC,  Een voorzet vanaf links bereikt het hoofd van Falkenburg nadat Schendelaar door een inschattingsfout de voorzet niet weet te toucheren. Na het doelpunt nam Telstar meer initiatief maar de inspanningen leverden nog geen doelkansen op. In de 62ste minuut gaat een schot van Pflücke net over. Niet veel later krijgt Pattynama de mogelijkheid om de 1-1 te maken maar de pass is net niet op maat, de aanname heeft extra tijd nodig waardoor het schot uiteindelijk werd geblokt. Telstar begon steeds meer aan te zetten. Soto probeerde het maar eens ver buiten de 16, hij schoot laag en hard maar de keeper kan de bal makkelijk tot een corner verwerken.

Aanvallen van Roda worden steeds spaarzamer maar in de 78e minuut krijgt Pflücke na een mooi een-tweetje de bal voorgegeven maar hij weet de bal niet op doel te koppen omdat Schendelaar de bal nog net met de vingertoppen weet aan te raken. Telstar bleef druk uitoefenen, na een voorzet van Pattynama kopte Soto rakelings over. In de corner die volgde schoot Pattynama uit een draai hard over. In de 87e minuut leverde een handsbal in de zestien van Roda JC een penalty op! Achter de bal ging invaller Cagro staan die onberispelijk hard  raak schoot. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg Telstar nog een countermogelijkheid invaller Sprangers liep over de middenlijn en gaf een harde strakke bal op Soto, hij leek 1 op 1 met de keeper te komen maar de aanname was slordig waardoor hij de bal te ver voor zich uit speelde. Telstar bleef vechten tot het eind maar wist geen winnende treffer te maken.

Gezien het speelbeeld is de 1-1 een terechte einduitslag in het Limburg Parkstad Stadion. (Foto: aangeleverd)